Styling tips voor de beste outfit

Styling kan een uitdaging zijn, vooral als je weinig tijd hebt om je klaar te maken of als je geen idee hebt wat bij je past. Maar met de juiste tips en trucs kan styling eenvoudig worden en kun je jezelf elke dag in de beste outfit laten zien met de kledingstukken uit jouw garderobe. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het stylen:

 

Styling tip 1: Kies een kledingstuk die bij je past

Het is belangrijk om kleding te kiezen die bij je figuur, huidtint en persoonlijkheid past. Zo kan de een beter kiezen voor een oversized hoodie de ander staat een regular hoodie weer mooier. Probeer kleuren te kiezen die bij je huidtint aansluiten. Als je het moeilijk vindt om dit te bepalen, vraag dan advies aan een vriend of ga naar een winkel waar de verkoper je kan helpen bij het uitzoeken van kleding.

 

Styling tip 2: Creëer een basis garderobe

Als je een aantal kledingstukken hebt die je goed staan en die makkelijk te combineren zijn, kun je gemakkelijk een ander kledingstuk toevoegen om je outfit af te maken. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een paar goede spijkerbroeken, een aantal mooie blouses, een fijne hoodie en een paar klassieke pumps. Zo heb je altijd iets om mee te beginnen als je je klaarmaakt en zorg je voor de perfecte styling.

 

Styling tip 3: Mix en match

Probeer niet altijd hetzelfde te dragen. Voeg af en toe een nieuw kledingstuk toe aan je garderobe en probeer nieuwe combinaties uit. Dit kan ervoor zorgen dat je outfit interessanter wordt en dat je je niet in een stijl rutine bevindt.

 

Styling tip 4: Probeer accessoires

Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken. Probeer bijvoorbeeld een statement ketting of een paar opvallende oorbellen toe te voegen aan een eenvoudige outfit om het wat op te leuken. Ook hoeden, riemen en sjaals kunnen een grote impact hebben op hoe je eruit ziet.

 

Styling tip 5: Wees niet bang om experimenteren

Soms is het leuk om uit je comfortzone te stappen en een nieuwe styling te proberen. Als je iets leuks ziet, maar je weet niet of het bij je past, neem het dan toch mee naar huis en probeer het uit. Je kan na het passen altijd nog besluiten om het kledingstuk toe te voegen aan je garderobe of te retourneren. Je weet nooit wat je leuk vindt totdat je het hebt geprobeerd.